EFTERÅRSSALGET TOPPER I 2019

by Redaktør
Monrad fra Vestkystmægleren fortæller videre, at salget i 2019 igen bliver et rekord år for Vestkystmægleren pga. de gunstige forhold som køberne har – Historisk lav rente på fastforrentet lån samt negativ rente på F1 lånet. Endvidere er belåningsgraden på fritidshuse gået fra 60% til 75% og yderligere er fradraget på lejeindtægten ændret fra kr. 20.700,- til kr. 40.900,- (skattefrit fradrag ) ved 40% reglen.

 Et hurtigt regnestykke i hovedet – lejeindtægt på kr. 60.000,- ved 40% reglen skal der kun ca. betales kr. 5.000,- til SKAT og herved har ejer ca. kr. 55.000,- til husets drift.

Bankerne snakker nu om ”negativ rente” ved indlån fra kr. 2.000.000,- og de fleste har erfaret at tidligere var indlånsrenten et stort rundt 0%.

Derfor er det yderst gunstig at sætte sine penge i et fritidshus eller villa uden bopælspligt som Løkken har. En investering i et fritidshus giver ofte et afkast fra 3% og helt optil 6% langt mere end din Bank kan tilbyde.

En smilende Monrad fortæller videre – med alle de gunstige tilbud en køber dermed her – så har SKAT dog et krav; Du skal som ejer, bruge huset privat – Er det ikke et herligt krav, at du, som investerer i et fritidshus bliver pålagt at hygge dig sammen med din familie – i din investering – helt skattefrit …

Der er kommet stor fokus på energien – i klimadebatten og derfor ser vi stigende efterspørgsel fra købere på energi-optimerede villaer & fritidshuse.

Nu og senere vil nul-energihuse  sælge sig selv, hvor sælger har energi-optimeret med mere isolering, solceller, varmepumpe luft til luft eller vandbåren og energistyring med sin iPhone eller sms til varmepumpen.

Lejerne er også blevet energibeviste og fravælger energislugerne, men tilvælger grøn energi. Gevinsten for en ejer/sælger der har energi-optimeret er – at afregningen til SKAT ved 40% reglen er blevet væsentligt reduceret. Det er grundet – at energiindtægten fra lejerne beskattes sammen med lejeindtægten ved 40% reglen og herved bliver salg af strøm til en lejer en stor omkostning for en udlejer/sælger.

Ved at energioptimere med især solceller kan en ejer/sælger producere EL til en langt lavere kostpris eller driftspris og herved generere større overskud på bundlinjen.

Related Articles

Skriv en kommentar