Guide: Sådan indretter du bedst en lejlighed

by Redaktør
Guide til indretning af lejlighed

Der skyder lige nu rigtig mange nye lejlighedskomplekser op rundt omkring i Aalborg, og mange af de eksisterende lejlighedskomplekser gennemgår samtidig den helt store renovering. Dermed står der altså en masse fine lejligheder ledige i Aalborg. Mange tøver dog ved tanken om at leve i en lejlighed frem for et hus, da mange forestiller sig, at det kan være svært at indrette en lejlighed, da en lejlighed ofte ikke består af alverdens kvadratmeter. Dette bør dog ikke afskrække én, da der findes masser af måder, hvorpå man kan udnytte sin lejligheds kvadratmeter mest optimalt, uden at lejligheden fremstår træng eller indretningen kedelig. 

Fjern unyttige døre

Døre, som aldrig bliver lukket i, har intet egentligt formål, og dermed kan du altså sagtens fjerne dem. Dette skaber plads, hvor døren ellers ville have været og får også lejligheden til at fremstå mere lys og åben.

Købe hvidevarer i en mindre størrelse

I stedet for at købe en kæmpe opvaskemaskine, som vil optage plads, der ellers kunne være blevet brugt til skuffer og skabe, så invester eksempelvis i en mindre bordopvaskemaskine. Dette er selvfølgelig ikke en nem løsning, hvis man er en større familie, der bor sammen i lejligheden, men bor man der som par eller bare alene, så kan det være en rigtig god måde at spare på pladsen. 

Løft møblerne fra gulvet

For at skabe en illusion af at der er mere plads i lejligheden, end der reelt set er, så er det en god idé at investere i møbler, som kan løftes fra gulvet. Det kan eksempelvis være en garderobestang, som kan monteres på væggen, eller som kan hænge ned fra loftet, så at man slipper for at have et tøjstativ til at stå og fylde på gulvet. 

Køb multifunktionelle møbler

Køb gerne møbler, som har mere end ét formål som eksempelvis et sidebord, hvor der er masser af plads til opbevaring. Jo flere funktioner et møbel har desto bedre, for så sparer du den plads, som de fusionerede møbler ellers ville have optaget i lejligheden. 

Undgå en alt for stor sofa

De fleste af os elsker en stor sofa, hvor man kan slænge sig og gerne sammen med hele familien, men der er altså ingen grund til at investere i en sofa til lejligheden, som fylder meget mere end nødvendigt. Selvfølgelig skal der gerne være plads til, at alle i husholdningen kan sidde i sofaen, men vær meget opmærksom på at den ikke må optage unødigt meget plads i stuen, da stuen dermed hurtigt kan syne mindre, end den egentlig er. 

Sovesofa som gæsteseng

Mange har ikke plads til en gæsteseng i deres lejlighed, så ønsker man en smart løsning til overnattende gæster, kan man med fordel investere i en sovesofa til stuen. Der findes masser af flotte sovesofaer, som er praktiske og nemme at have med at gøre. Med en sovesofa i stuen slipper man for at have en gæsteseng til at stå og fylde i lejligheden eller at forvise overnattende gæster til at sove på en almindelig, lille sofa. 

Related Articles

Skriv en kommentar