Det skal du tage højde for, når du skal købe en ATV til dit barn

by Redaktør

Har du en interesse for ATV’er, som du ønsker at dele med dit barn, eller er dit barn selv pludselig kommet på, at sådan en ATV sørme er noget sej? Så findes der heldigvis et væld af smarte ATV’er, som er beregnet til børn, og de findes i vidt forskellige varianter, så at man nemt kan finde en, der passer til ens barns behov. ATV’er findes til børn helt ned til 3-års alderen, og alle ATV’ere til børn har selvfølgelig forskellige sikkerhedsforanstaltninger, så at dit barn kan køre sikkert på ATV’en. Det første, som du bør overveje, når du skal købe dit barns første ATV, er, om dit barn skal have en eldrevet ATV eller en benzindrevet ATV. 

En el ATV er eldrevet og kører derfor på batteri ligesom en elbil. El ATV’en er lydløs, hvilket betyder, at den hverken kan genere mennesker eller dyr, når der bliver kørt på den. El ATV’en kræver meget lidt vedligeholdelse, hvilket vil sige, at du slipper for mekaniske problemer og dermed også for at få olie og benzin udover det hele – inklusiv dit barn. El ATV’en er utroligt nem at starte op, og samtidig er den meget driftssikker. 

En benzindrevet ATV er den traditionelle ATV. Den kan både køre længere og hurtigere end en el ATV, og det smarte ved en benzindrevet ATV er, at du nemt selv kan justere tophastigheden på ATV’en ved blot at justere med en enkelt skrue. Dermed kan du sætte tophastigheden helt ned til eksempelvis 5 km/t, når dit barn først lige skal lære at køre på ATV’en. Derefter kan tophastigheden gradvist sættes op, alt efter hvordan dit barn avancerer, og hvor vild barnet er med fart. I nogle tilfælde kan tophastigheden sættes helt op på 45 km/t.

Når du skal købe en ATV til dit barn, er alderen på dit barn og størrelsen på ATV’en afgørende. Er dit barn mellem 3 og 5 år gammel, anbefales det, at man køber en såkaldt MiniQuad. En MiniQuad fås både som el ATV og som benzindrevet ATV, og den er typisk 1 meter lang, 60 cm bred og 60 cm høj. Når dit barn bliver mellem 5 og 7 år gammel, bør du opgradere MiniQuad’en til en ATV i medium størrelse. 

Hvad er en ATV?

ATV er en forkortelse af all-terrain vehicle, og en ATV kan bedst betegnes, som værende en type af motorcykel med tre eller fire hjul, som kan køre i det meste terræn. Det betyder blandt andet, at man sagtens kan køre på ATV ude i naturen som eksempelvis ude i en skov. På grund af ATV’ens store hjul er du i konstant kontrol, selv når du kører på meget ujævnt terræn. De fleste synes, at det er sjovest at køre på lige netop ekstra ujævnt terræn, fordi det kan give en følelse af en forhindringsbane, og specielt hvis det er i et skovområde, hvor der også er mange træer. Det smarte ved en ATV er at grundet dens størrelse, så er det muligt at køre steder, hvor det ellers ikke er muligt at køre bil. 

Er du interesseret i at købe en ATV til dit barn? Så hop ind på fedepriser.dk og tjek deres brede udvalg af fede ATV’er til både børn og voksne ud. 

Related Articles

Skriv en kommentar