Lys betyder mere, end du regner med

by Redaktør

Lys er noget af det vigtigste i dit hjem, men du tænker måske ikke så meget over det, da der altid er en mulighed for at tænde en lampe et sted i huset. Men har du det rigtige lys i dit hjem, eller trænger du måske til en udskiftning af en lampe, så vil vi give dig et par råd til, hvordan du bedst bærer dig ad. 

Lys til alle slags behov 

Din loftslampe, som hænger over spisebordet, behøver ikke at give et så skarpt lys, når I spiser aftensmad, men hvis spisebordet også bliver brugt til at lave lektier, spille spil eller til tider madlavning, kan det være gavnligt at have et skarpere lys over bordet. Dette kan være svært at løse, da mange lamper ikke har en dæmpende funktion i sig selv, men til gengæld kan man købe en lysdæmper til stikkontakten. Den er nem at sætte op på kontakten og nem at styre i forhold til lysstyrken. Med hjælp af lysdæmperkontakten kan du bruge dit spisebord til meget mere, mens du får det helt rigtige arbejdslys. 

Hyggebelysning til værelserne

Oftest har man kun en loftslampe på værelset og en lille bordlampe ved skrivebordet eller sengebordet, men er det nok til at give en hyggebelysning? Man kan hjælpe hyggen på vej med en lille lyskæde, som kan hænge ned fra loftet, rundt om nogle rør, hvis man bor i en lidt ældre bolig eller over sengen rundt i loftet. Når alt andet lys er slukket, vil lyskæden lyse værelset op i en belysning, som kun venter på, at man skal ligge under dynen og se en god film. 

Der findes både lyskæder til indendørs og udendørs brug, så der er ingen undskyldning for ikke at hænge en lyskæde rundt om en lille busk i vintermånederne. Så har du både fået skabt hyggebelysning inde døre samt udenfor i vinterkulden. Du kan finde alt til boligenbåde indvendigt og udvendigt her. 

Bordlamper er mere end bare en lampe

Nu har vi rådgivet dig til belysningen med loftslamper, samt hvordan du skaber bedre hyggebelysning. Som det sidste vil vi give dig et par tips til, hvordan du finder den rette bordlampe. En bordlampe er med til at give lidt belysning, når man ikke har behov for alt for meget lys. Men en bordlampe er lige så meget til pynt, som den er effektiv, hvorfor vi anbefaler en bordlampe, som giver et behageligt lys, men som også har et smukt udseende. Der findes mange forskellige slags bordlamper, så kig dig lidt omkring og find den, som du synes, er den pæneste til dit hjem. 

Related Articles

Skriv en kommentar