Guide: Sådan vælger du det rette mobilabonnement

by Redaktør

Dette indhold er sponsoreret

Mobiltelefonen er en helt igennem fantastisk opfindelse. Før telefonen kom på markedet, var kommunikation en langsommere sag. Man sendte gerne breve og telegrammer, og før det var der budbringere og brevduer. Alt sammen en langsom process for at få en besked fra A til B. Da telefonen først kom, revolutionerede den kommunikation på verdensplan. Nu kunne man kommunikere nemt og hurtigt over lange afstande, viderebringe vigtige beskeder og holde kontakten med venner og slægtninge i fjerne egne. Men den gammeldags telefon havde et problem. Når først man var ude og væk fra det sted, telefonen var installeret, så var man ikke til at få fat på. Her var den bærbare mobiltelefon endnu engang et nybrud. I starten var de meget store og lettere klodsede, men det blev der gradvist lavet om på. Nu kunne man altid få fat på venner, bekendte og familie, hvis de havde deres mobiltelefon med sig. Med mobiltelefonen kom også mobilabonnementet i en version, der minder om den, vi kender fra i dag. Det var på ingen måde gratis at ringe og skrive SMS’er på sin smarte mobiltelefon. Nej, forbruget skulle man betale for via abonnement. Da smartphonen senere melder sin ankomst, så ændrer det også, hvad et abonnement skal inkludere, og hvad du betaler for. I dag bruger folk smartphones til næsten alt. Du kan se film, læse nyheder, optage film, kommunikere, spille videospil og meget mere. Højst sandsynligt har du haft en smartphone i hånden før og ved, hvad data, SMS’er og taletid er. Men måske er det første gang, at du skal til at tegne dit eget abonnement? Eller måske skal du skifte abonnement for første gang i lang tid og er en smule rusten på, hvad du har brug for? Mobilabonnementer kan være lidt af en jungle at finde rundt i, og alle selskaber står klar til at sælge dig et fantastisk abonnement, der er bedre end alle de andre. Hvis du er lidt rundtosset omkring, hvad du skal have fat i af abonnement, så er vi her for at redde dig! Her følger en lille guide, der konkret vejleder dig til, hvordan du vælger det rette mobilabonnement. På den måde kan du tale, surfe og skrive løs velvidende, at du har fået en god pris på dit forbrug.

Hold øje med priserne

Før vi guider dig igennem, hvad der skal indgå i et abonnement til dig, så skal det virkelig understreges, at du bør holde godt øje med priserne. Grundlæggende prøver alle selskaber at sælge dig mere eller mindre det samme, så det er op til dig at vælge det sted, hvor du får den bedste pris. Mobilabo er godt sted at starte med at undersøge markedet. På denne hjemmeside kan du sammenligne de forskellige tilbud, der er på markedet. Med de nedenstående punkter i baghovedet kan du på bagrund af Mobilabo.dk vælge det bedste tilbud til dit forbrug. Nemt og simpelt.

Taletid

Det første, du skal overveje, er, hvor meget du kommer til at tale i telefon. Det er vigtigt, at du gør dig et overblik over, hvor meget taletid, du tror, du skal bruge. Skal du bruge telefonen meget i forbindelse med arbejde? Eller er du bare typen, der ikke kan stoppe med at sludre, når du først er kommet i gang? Så skal du vælge et abonnement med meget taletid, der kan rumme dit forbrug. Alternativt kan du finde et abonnement med fri tale, så du ikke skal skænke det en tanke, når du taler løs.

SMS/MMS?

Før i tiden skulle du også danne dig et overblik over, hvor mange SMS’er du skriver om måneden. Men dette er ikke super relevant længere. For det første skriver mange i dag deres beskeder over messenger og andre chattjenester. Derudover kommer langt de fleste abonnementer med fri SMS og MMS. Hold blot øje med, om dette også er gældende for det abonnement, du skal til at tegne. Alt andet er næsten underligt.

Data?

Data er måske det allervigtigste punkt på denne liste. Med nutidens sociale medier, internetbrowsing, Netflix og andre apps, så er det absolut her, du kommer til at have størstedelen af dit forbrug. Medmindre du er vildt glad for telefonsamtaler og SMS’er, så er der ikke en særlig stor chance for, at du løber tør for benzin her. Men data bruger du derimod i næsten alt, hvad du laver. Kort sagt er data internetforbindelse. Forestil dig en smartphone uden internetforbindelse. Den duer ikke til særlig meget vel? Gør dig et overblik over, hvad dit nuværende dataforbrug er. Det kan du se under indstillinger på din telefon. Hvis du giver den gas med streaming og Instagram, så skal du måske op og have meget data eller fri data. Ellers er der også penge at spare på at ramme plet med dit forbrug.

Ekstra goder

Teleselskaber gør, hvad de kan for at skille sig ud fra konkurrenterne, og det leder ofte til ekstra goder ved et mobilabonnement. Dette kan også spille en indflydelse på, hvad du tænker, der kan fungere for dig. Ekstra goder kan være et medfølgende abonnement til et magasin eller en streamingtjeneste. Det kan også være et godt tilbud på en ny telefon.

Related Articles

Skriv en kommentar