Husk at bruge hånddesinfektion – 3 gode grunde

by Redaktør

Hånddesinfektion er efterhånden blevet en naturlig del af vores hverdag. Den står fremme både på arbejdspladsen, i supermarkedet og hos frisøren. Hvis du ikke allerede har anskaffet dig håndsprit til hjemmet, kan du med fordel gøre det nu. Her får du tre gode grunde til bruge hånddesinfektion.

1: Håndsprit er mere skånsomt end almindelig håndvask. Når du vasker hænder med vand og sæbe, mister huden automatisk en smule af dens beskyttende fedtlag. På den måde har huden ikke den samme selvbeskyttende effekt. Håndsprit er eksempelvis også et bedre valg, hvis du har problemer med håndeksem.

Både håndvask og håndsprit er to afgørende metoder til at bevare den gode håndhygiejne. Hvis du ofte vasker hænder ved håndvask, kan du med fordel i nogle tilfælde erstatte håndvask med brug af håndsprit.

2: Hånddesinfektion med alkohol renser mere effektivt i forhold til bakterier i modsætning til håndvask med vand og sæbe. Har håndspritten en alkoholprocent på 70-85 %, vil den virke hurtigt mod mange former for virus.

I de fleste tilfælde kan det dog være tilstrækkeligt at vaske hænder med vand og sæbe, men her kan håndsprit være et hurtigere alternativt.

En renere hverdag med håndsprit lige ved hånden

Hånddesinfektion findes i mange forskellige varianter, så du kan med stor sandsynlighed også finde et produkt, der passer til dine ønsker og behov.

3: Det er hurtigt og nemt at anvende håndsprit. Du behøver ikke at have adgang til vand og sæbe, til gengæld kan du rengøre dine hænder, når du har brug for det. Du påfører blot en smule håndsprit i hænderne og gnider produktet godt ind i både håndfladerne og på håndryggene. Herefter lader du håndspritten tørre i cirka 30 sekunder, indtil hænderne er helt tørre.

Med disse tre simple råd er der kun gode argumenter for altid at have håndsprit med i tasken, når du er på farten.

Related Articles

Skriv en kommentar