Sådan finder du den rigtige skruemaskine

by Redaktør
Skruemaskine guide

En skruemaskine er et af de mest praktiske værktøjer til hjemmet. Det er også en udmærket gave. Du har muligvis bemærket at der altid er ekstra mange skruemaskiner på tilbud, inden jul. En skruemaskine sparer ikke kun tid. Den kan også spare dig for ømme håndled og endda vabler. Det koster nemlig en del kræfter at skrue med hånden. Og hvis du ikke er øvet i det, kan det nemt overbelaste dit håndled.

Problemet med de mange tilbud er, at det kan være svært at finde det rigtige. Læs vores guide og bliv bedre rustet til at finde den helt rigtige skruemaskine, til hjemmebrug.
Hvis du lige mangler gysserne til at købe en god skruemaskine, lån penge her.

Hvad skruemaskinen skal den bruges til?
Det bør være den første overvejelse. Glem alt om, at kvinder skal have den lyserøde lette model. Det er noget plat. Det er brugsmønsteret der er vigtigst. Se herunder listen over forskellige brugsmønstre:

Den dedikerede DIY-mester
En dygtig og rutineret DIY-person kan nyde godt af en professionel model. De har flere kræfter, større batterier, og koster naturligvis også mere. Professionelle skruemaskiner er fx de blå Bosch, Makita, Dewalt, Milwaukee. Metabo kan også regnes med i denne kategori. Du skal finde en 18V maskine med mindst 50 Nm (moment) og et batteri på mindst 3 AH.

God handy man, indimellem
Her menes en rimelig rutineret håndværker, der indimellem laver mindre projekter. Fx at samle IKEA møbler for en ven, lave/montere boghylder og den slags. Med sådan et brugsmønster har du ikke brug for en dyr professionel maskine. Men den skal dog være rimelig kraftig og holde til mere end 10 skruer på en opladning.

Black&Decker er her et godt valg. De er billige, men alligevel rigtig gode og robuste. B&D’s Li-Ion batterier er faktisk blandt de allerbedste på markedet. 14V maskiner findes næsten ikke mere, og 12V er måske for lille. Så bør det være en 18V maskine med ca. 40+ Nm og 2,5 AH. Ryobi, Metabo, de grønne Bosch, AEG og Stanley er også fine. Hvis du kan finde en Einhell, så tag den. De er udmærkede maskiner. Næsten pro kvalitet men til discountpriser.

Hænderne er ikke skruet så rigtigt på
Her er tale om en DIY-aspirant. En nybegynder i kunsten, eller en uden ambitioner. Men også en der tør godt selv samle sine IKEA-møbler, hænge billeder på væggen, reparere en skabsdør etc.

Det ville være spild af penge, at købe en dyr mærkemaskine. Her kan du godt nøjes med en discount model. Det kan være en 10,7 V eller en 12V maskine. Momentet skal være i den lavere klasse, dvs. omkring de 25-30 Nm. Disse maskiner er lette og billige, men mere end tilstrækkelige til formålet.

Related Articles

Skriv en kommentar