Biopejsen – skift brændet ud med bioethanol

by Redaktør

Der er noget helt specielt over at kunne sidde foran pejsen og kigge ind i ilden og mærke dens varme. Det er selvfølgelig en oplevelse, som de fleste gerne vil have i deres hjem, men der følger nogle sure pligter med, når man har en traditionel pejs. Man skal nemlig ud og købe brænde, finde et sted at opbevare brændet og samtidig skal man være indstillet på, at det kræver en del rengøring at holde den traditionelle pejs pæn og ren. Alt dette slipper man for ved at investere i en biopejs.

Med en biopejs slipper man for at stå og bruge tid på at få sat ild til en bunke brænde. I stedet skabes biopejsens flammer ved, at man afbrænder bioethanol. Afbrændingen af bioethanolet skaber ingen røg eller aske, og flammerne kræver oftest ingen ventilation – derfor kræver en biopejs ingen skorsten. Da en biopejs ikke skaber nogen form for aske, slipper du også for at bruge tid på at rengøre pejsen. Selvom en biopejs ofte ikke kræver ventilation, så er der dog nogle tilfælde, hvor det er nødvendigt. at der er en form for ventilation. Da en biopejs bruger ilt og udleder CO2, kan luftkvaliteten blive forringet i et lille rum med en stor biopejs. Her kan det være nødvendigt at sørge for noget ventilation. 

Der findes både manuelle og automatiske biopejse. Ved manuelle biopejse skal man selv antænde bioethanolet, mens der ved automatiske biopejse er eksterne brændstoftanke, som skal fyldes op med bioethanol, der så pumper brændstoffet op i pejsen, når den skal tændes. Den automatiske biopejs tændes og slukkes nemt med en fjernbetjening. 

En biopejs generer kun cirka halvdelen af den varme, som en brændeovn gør, så man skal altså ikke investere i en biopejs med forventningen om, at den kan fungere som en optimal varmekilde i hjemmet. En biopejs afgiver en smule varme, men den skal købes med det formål at skabe hygge og æstetik i hjemmet.

Har du fået lyst til at investere i en biopejs, eller vil du gerne vide mere så gå ind på biopejs-shop.dk, som har et bredt udvalg af billige biopejse, lige her. 

Related Articles

Skriv en kommentar