Netatmo’s vejrstation – måske den bedste vejrstation på markedet.

by Redaktør

Netatmo har sat sig på markedet for WiFi vejrstationer som kan tilgås fra telefonen eller fra en tablet. Vejstationen består af et hovedmodul som skal stå indenfor, samt et udendørsmodul til måling af vejrdata udenfor. Den flotte aluminiumscylinder er først og fremmest meget elegant at have stående i et hvert hjem, men vigtigst er at Netatmo vejrstationen kan levere dig de vejrinformationer du har brug for behov i realtid på din telefon. Du kan endda sætte alarmer og notifikationer op, så du f.eks. altid klar over hvornår f.eks. nattefrosten sætter ind i det område du bor eller hvornår det begynder at regne. Vejrstationen kan nemlig udbygges med bl.a. en regnmåler og vindmåler som er med til at give dig det totale overblik over vejrsituationen.

Netatmo er nem at komme i gang med

Når du har pakket Netatmo vejrstationen ud, kræver det blot at den tilsluttes strøm og du downloader Netatmos app som hedder Netatmo Weather. Den fås til iOS og Android og kan downloades gratis. App’en tager dig i hånden når du åbner den første gang og guider dig gennem opsætningen. Det skal selvfølgelig lige nævnes at for at kunne bruge vejrstationen kræver det et trådløst netværk i hjemmet. Når vejrstationen er sat op, har du inde i Netatmo’s app det fulde overblik over den aktuelle vejrsituation. På den grafisk flotte brugergrænseflade som app’en har, kan du se den aktuelle indendørs temperatur, luftfugtighed, CO2 niveau og sågar lydniveauet i rummet målt i dB. Herudover kan du også se vejrdata fra det lille udendørsmodul som skal placeres ude i haven. Herfra kommer der målinger af den aktuelle udendørstemperatur, lufttryk og luftfugtighed samt en teoretisk bud på Chillfaktoren.

Udvid din vejrstation

Når du har vænnet dig til at se dine vejrdata på din mobil eller tablet frem for på et lille display på en enhed i stuen, giver Netatmo vejrstationen dig mange muligheder. Hvor end du befinder dig i verden, kan du se hvordan vejret er hjemme hos dig selv og via de forskellige alarmer og notifikationer som kan sættes op, kan du blive advaret hvis f.eks. temperaturen bliver for lav eller luftfugtigheden for høj. Du kan også nemt udvide vejrstationen med ekstra indendørsmålere, hvis du f.eks. gerne vil holde øje med temperaturen og luftfugtigheden i kælderen eller soveværelset. Der kan tilsluttes i alt 3 ekstra indendørssensorer til vejrstationen.

Netatmo giver også mulighed for at udvide med en regnmåler og en vindmåler. Disse to enheder er med til at gøre vejrstationen komplet og har du det fulde overblik i app’en over vejrsituationen. Regnmåleren og vindmåleren er nemme at tilslutte til vejrstationen via app’en og du kan også her opsætte alarmer og notifikationer for målingerne. F.eks. kan du få besked så snart det begynder at regne eller når der er målt f.eks. 10mm regn. Regnmåleren kan også give dig besked hvis der pludselig kommer voldsom regn og der falder mange mm inden for få minutter.

Netatmo gemmer dine vejrdata

Når du installeret vejrstationen og oprettet en konto hos Netatmo (dette er gratis) har du altid tilgang til dine aktuelle vejrdata på dine mobile enheder. Men Netatmo gemmer også dine tidligere målinger, så du altid kan gå dage, uger eller måneder og år tilbage og se hvordan vejret har været. Er der f.eks. diskussion om hvorvidt det regnede på din fødselsdag sidste år, kan Netatmo vejrstationen altid kommer dig til undsætning og oplyser dig præcis hvordan vejret har været.

Del dine vejrdata med andre

Når du har oprettet en konto hos Netatmo til din vejrstation, kan du nu dele dine vejrdata med andre Netatmo brugere. Du kan inde i app’en inviterer andre personer og ved at accepterer din indvitation får de nu adgang inde fra deres Netatmo app til dine vejrdata. Du kan også vælge om du ønsker dine udendørsvejrdata skal deles med alle andre Netatmo brugere via Netatmos globale service som de kalder Netatmo WeatherMap. Med Netatmo Weather Map kan du se den aktuelle vejrdata fra alle Netatmo’s brugere på et stort verdenskort. Skal du f.eks. på besøg i den anden ende af landet kan du hurtig tjekke de omkringlæggende vejrstationers data og finde ud af om du skal have regnjakke eller vintertøj med.

Har du f.eks. et sommerhus og du ønsker at kunne følge med i vejret der, kan du nemt installere en vejrstation mere der og tilgå dataen herfra inde i samme app. Du kan altså oprette flere vejrstationer i app’en og sætte notifikationen op på kryds og tværs. F.eks. kan det være rart at vide når der temperaturen inde sommerhuset nærmer sig frysepunktet og det er tid til at tænde for varmen.

Lad vejrstationen snakke sammen med dine andre enheder

Via servicen IFTTT (If This Then That) kan du få Netatmo’s vejrstation til at “tale” sammen med andre IFTTT kompatible enheder. F.eks. kan du få dine Philips Hue pærer til at lyse rødt hvis vejrstationen måler et CO2 niveau på over 2000 PPM og der skal luftes ud. Tilbage i sommerhuset kan du f.eks. tænde for varmblæseren eller elradiatoren ved at bruge et WiFi stik som f.eks. KooGeek Smartplug eller Eve Evergy. Disse er også IFTTT kompatible og du kan inde på din IFTTT konto opsættes senarier for hvad der skal ske på baggrund af hvad din vejrstation måler. Det kan også være at du blot ønsker at logge lydniveauet i et regneark når niveuaet er for højt og gemme det automatisk på Google Drive. Mulighederne med IFTTT er uendelige og det er kun fantasien der sætter grænser.

Netatmo er også andet…

Netatmo kan også tilbyde andre smarthome produkter end blot vejrstationen. Har du én gang stiftet bekendtskab med Netatmo, kender man den gode kvalitet og brugervenlighed som kendetegner alle Netatmo’s produkter. Derfor er f.eks. Netatmo’s overvågningskamera Welcome og Presence også værd at kigge nærmere på, hvis man står i en situation hvor man ønsker videoovervågning af hjemmet. Disse installeres og styres fra Netatmos Security app, hvor du også får mulighed for at opsættes alarmer og notifikationer afhængig af hvad kameraet ser. Netatmo Welcome kameraet har bl.a. ansigtsgenkendelse og det udendørs Presence kamera kan kende forskel på biler, dyr og mennesker. Dette giver mulighed for at sættes meget præcise notifikationer op, så du kun får de beskeder der er relevante for dig.

Du kan bl.a. finde hele Netatmo’s sortiment hos WiFi-butikken.dk

Related Articles

Skriv en kommentar