Teknisk dokumentation er en skriftlig beskrivelse af, hvordan noget fungerer, typisk udarbejdet af de personer, der har designet og bygget det. Den kan bruges af ingeniører, teknikere og andre fagfolk, som skal forstå eller arbejde med det, der dokumenteres.
Hvis man producerer elektriske apparater uden teknisk dokumentation, kan det føre til mange problemer. For det første kan det være svært at fejlfinde og løse problemer, når der ikke er nogen skriftlig dokumentation for, hvordan apparatet skal fungere. For det andet kan det være vanskeligt at ændre eller forbedre et apparat uden at vide, hvordan det oprindeligt blev konstrueret. Endelig kan det, hvis noget går galt med et apparat, være meget vanskeligt at fastslå, hvad der gik galt, hvis man ikke har adgang til den relevante tekniske dokumentation.
Af disse grunde er det altid vigtigt at have en god teknisk dokumentation, når man fremstiller elektriske apparater.
Vil du eller din virksomhed derfor til at producere eller opfinde nye elektriske apparater, er det vigtigt, at I har styr på jeres tekniske dokumentation. På den måde undgår du problemer og sikrer, at du fremstiller et produkt af høj kvalitet.
Du kan nemlig komme i mange problemer, hvis du lancerer et elektrisk produkt på markedet, hvis der ikke er teknisk dokumentation for produktet. Hvis du kigger rundt på de elektriske produkter du har, vil du også lægge mærke til, at mange af dem stadig har deres CE-mærkning fastsat. Dette er dokumentation for, at det elektriske produkt overholder lovgivningen.
Når der skal laves teknisk dokumentation, starter man med at lave en risikovurdering på det elektriske produkt. Der bliver altså kortlagt hvilke farer, der kan opstå ved normal brug af produktet. Der vurderes derefter, om der skal laves ændringer på produktet, som kan mindske disse risikoer.
Udover risikovurderingen, skal der laves manualer, overensstemmelseserklæring, samt komplet konstruktions- og fabrikationstegninger. Derefter står du med et produkt, som får en CE-mærkning, så I sikkert kan lancere det.