Hack din søvn med moderne teknologi

by Redaktør
Bedste søvn apps

Søvn er et evigt tilbagevendende samfundsemne og det er fordi søvn er så vigtig for alle, hvis vi skal fungere optimalt i hverdagen. Desværre har rigtig mange problemer med deres søvn, hvilket betyder der de seneste år er kommet forskellige teknologiske løsninger der kan hjælpe dig med at forstå din søvn bedre og agere ud fra det.

Mål din søvn med armbånd, ur el. smartphone
Den teknologi der er kommet kan tilgås enten via din smartphone (som vi stort set alle har), via dit smart watch el. via et speciallavet armbånd der er udviklet til at måle din søvn. Alle har altså mulighed for at få adgang til en søvntracker af en eller anden art, da det ofte er muligt at få det på de enheder vi allerede har ved hånden.

En søvntracker skal du have på om natten hvis det er et armbånd, hvis det er din smartphone skal du lægge den under din pude. Den vil derfra måle dine bevægelser og lyde, og det er klart at jo mere en avanceret søvntracker du vælger jo mere vil den måle. Smartphone er den mindst avanceret, smart watch kommer derefter og den mest avancerede og præcise er søvnarmbåndet nogle firmaer har specialiseret sig i at udvikle.

Når din søvn er blevet tracket vil du kunne se en visuel analyse, og uanset hvilke produkt du bruger til at tracke vil du få mulighed for at tilgå søvnanalysen i en app på din telefon.

Søvnanalyse app
Det bringer os vider til næste skridt i denne teknologiske hacking af vores søvn, nemlig søvnanalysen. Det er nemlig i analysen at du kan se dine søvnmønstre, hvornår du sover dybt, hvornår du sover let, om du snorker og meget mere. Igen afhænger søvnanalysens omfang af den søvntracker du har valgt, da et søvnarmbånd fx også kan måle puls, bevægelser og iltoptag i blodet.

Bruger du din smartphone er det din smartphone der fungere som tracker og det er en app der forvandler din smartphone til en søvntracker, du kan læse mere om gode søvn apps her.

Bruger du dit smart watch som søvntracker, så vil det også være en app der forvandler den til søvntracker. Har du fx et Apple Watch kan du bruge Apples egen app: Apple Bedtime, til at tracke din søvn, men du kan også bruge andre søvn apps.

Bruger du et special produkt, som levere al hardware i form af et el. flere armbånd, så vil de have deres egen app, som armbåndet sender al data til og du får dermed den data serveret som søvnanalyse i app’en.

Det er tydeligt at der er meget fokus på sundhedsapps og søvn er en stor del af vores sundhed. Disse apps vil derfor kun blive bedre og mere præcise i fremtiden, hvilket forhåbentligt kan forbedre din og min søvn, samt produktivitet.

Related Articles

Skriv en kommentar